Адвокат пояснив, чому не можна було допускати відеодопити Януковича і Шуляка

Адвокат пояснив, чому не можна було допускати відеодопити Януковича і Шуляка

Цей допит є не юридичного характеру – це є більше шоу, для того щоб показати і можливо навіть готувати плацдарм для наступних дій, зазначив адвокат

Відеодопити Януковича і Шуляка не можна було допускати, але в цьому є і позитивні моменти. Про це в ефірі 5 каналу заявив адвокат Роман Маселко.

«Цей допит є не юридичного характеру – це є більше шоу, для того щоб показати і можливо навіть готувати плацдарм для наступних дій. Тому, як на мене, це не можна було допускати в принципі, такі допити. Тут дуже велике питання навіть до Міністерства юстиції, яке займалося підготовкою в рамках міжнародної правової допомоги даного допиту. Тому що, дійсно, в такій формі Янукович, без будь-якого ризику відповідальності за недостовірні покази, на всю країну розповідає про свої враження від того, що відбулося. По-друге – це було на його користь, це його захист робив», – заявив Маселко.

«Єдині плюси, які можуть бути для слідства: по-перше – ми показали, що Янукович має право на справедливий суд в Україні, йому таку можливість надали. А другий момент, що все ж таки його свідчення можна перевіряти, можна шукати невідповідності, можна вказувати правда це чи не правда», – додав він. 

Нагадаємо, Януковича викликали до слідчого відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України 5-го та 9 грудня на 10:00 на допит та для інших процесуальних дій як підозрюваного у кримінальному провадженні про розстріл Майдану.

28 листопада відбувся відеодопит Януковича.

Янукович заявив, що просить вибачення у родичів загиблих на Майдані, а також додав, що якби він не виїхав з країни, то така війна, як на Донбасі, почалася б на всій території України. 

Як повідомлялось, екс-президент повідомив, що йому нічого не відомо про те, які накази віддавалися представникам силових відомств уранці 20 лютого 2014 року, під час подій на Майдані, внаслідок яких загинули та були поранені учасники масових акцій протесту. Під час відеодопиту виявилось, що Янукович мало що пам'ятає.

Під час відеодопиту Луценко офіційно усно оголосив підозру у державній зраді екс-президенту Януковичу.

Янукович під час відеодопиту звинуватив у розстрілі Майдану «Правий сектор» і «Свободу». Він також розповів, чому не підписав угоду з ЄС про зону вільної торгівлі.

Також Янукович запевняє, що в день розстрілу активістів Євромайдану, 20 листопада, мав інформацію, що стріляли начебто з будинків, контрольованих протестувальниками, але не може пригадати, хто йому надав такі дані.

Читайте також статтю «Главкома» «Дубль два. Свідок Янукович майже нічого «не пам'ятає»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: