Адвокат розповів, чому суд відпустив Штепу під домашній арешт

Адвокат розповів, чому суд відпустив Штепу під домашній арешт
Неля Штепа

Адвокат Штепи стверджує, що в СІЗО їй не надавалась належна медична допомога

Суд ухвалив рішення випустити з-під варти і перевести під домашній арешт екс-міського голови Слов'янська Нелю Штепу оскільки в СІЗО їй не надавалась належна медична допомога.

Про це в коментарі Громадському розказав адвокат колишньої очільниці Слов’янська Олександр Шадрін.

За його словами, останнім часом погіршився стан здоров’я Штепи, і тому адвокати звертались до Жовтневого районного суду Харкова. Суд задовольнив їхні скарги і зобов’язав начальника СІЗО, де утримувалась Штепа, «вживати заходів щодо надання медичної допомоги, діагностики та лікування».

«Однак ці рішення не були виконані. І тому ми були змушені звернутись до Європейського суду з прав людини, який зобов’язав прокоментувати стан виконання цього рішення», – сказав він.

Зрештою, за словами Шадріна, харківський суд «був змушений, керуючись принципом верховенства права, змінити Штепі запобіжний захід на домашній арешт».

Нагадаємо, Неля Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Її звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України, яка спричинила за собою загибель людей і створення терористичної організації.

20 вересня Неля Штепа вийшла з СІЗО. Згодом ЗМІ повідомили, що вона після звільнення з-під варти не з’явилася у себе вдома.

Поліція 21 вересня одягнула електронний браслет стеження на екс-мера Слов'янська Донецької області Нелю Штепу.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Адвокат Нелі Штепи: Свідчення Ірми Крат допомогли суду зробити переоцінку справи

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: