Адвокат розповів, хто у Москві «здав» Сущенка

Адвокат розповів, хто у Москві «здав» Сущенка
Роман Сущенко

Фейгін повідомив, до кого Сущенко приїжджав до Москви і з ким підтримував стосунки там

Адвокат Марк Фейгін, який захищає обвинуваченого в РФ у шпигунстві українського журналіста Романа Сущенка, заявив, що його підзахисного затримали 30 вересня у Москві через свідчення друга сім’ї. Про це він повідомив заявив в ефірі «5 каналу».

«Він (Роман Сущенко – Ред.) кілька разів приїжджав до Москви до свого брата. Підтримував стосунки з другом сім'ї. Друг сім'ї просто його здав. Все», - сказав адвокат.

Нагадаємо, 2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

27 жовтня Московський міський суд відхилив скаргу на рішення суду про взяття під варту українського журналіста Романа Сущенка, затриманого у РФ за підозрою у шпигунстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: