Адвокат Надії Савченко просить Путіна помилувати інших засуджених українців

Адвокат Надії Савченко просить Путіна помилувати інших засуджених українців

Українські громадяни, яких було засуджено в РФ, мають бути помилувані з огляду на очевидну надуманість і політичний характер обвинувачення

Адвокат звільненої з російського полону народного депутата України Надії Савченко Марк Фейгін звернувся з відкритим листом до президента РФ із закликом помилувати інших засуджених українських громадян.
«Обставини помилування Савченко й подальший її обмін на Євгена Єрофєєва та Олександра Алєксандрова вселили певні сподівання на вирішення ситуації з іншими засудженими українськими громадянами, що залишаються в РФ. Серед них Юрій Солошенко, Геннадій Афанасьєв, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Олексій Чирній, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Валентин Виговський, Сергій Литвинов, Хайсер Джемілєв, Олександр Костенко та деякі інші», - заявив він «Інтерфаксу».
Адвокат висловив сподівання на те, що помилування Савченко «складеться в єдину систему, яка приведе до врегулювання російсько-українських відносин».
«Помилування вищезгаданих громадян, по-перше, дасть нам повернення російських громадян, які перебувають у в'язницях України, а це десятки, якщо не сотні військовослужбовців і так званих добровольців, по-друге, послужить повнішій реалізації Мінських угод», - сказав Фейгін.
Адвокат додав, що «українські громадяни, яких було засуджено в Росії, мають бути помилувані з огляду на очевидну надуманість і політичний характер обвинувачення». «Тягнути з помилуванням більше немає сенсу. Тому я звертаюся із закликом відпустити (обміняти) прямо зараз вищезгаданих громадян України, і тим самим закінчити все це», - сказав Фейгін.
Нагадаємо, що напередодні президент України Петро Порошенко заявив в телеінтерв'ю, що існує попередня домовленість із керівництвом РФ про повернення в Україну засуджених у Росії Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.
Пізніше, у показаній телеканалом повній версії інтерв'ю, президент розповів, що також тривають переговори та задіяні всі ресурси української сторони, зокрема і формат тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі та «нормандський формат», для звільнення 25 українців, які перебувають на окупованій території Донецької та Луганської областей.
Джерело: Інтерфакс-Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: