Адвокат Трампа заперечив звинувачення Комі

Адвокат Трампа заперечив звинувачення Комі
Президент США Дональд Трамп

Адвокат заперечив, що Трамп будь-коли просив Комі припинити розслідування проти Флінна

Особистий адвокат Дональда Трампа, який працює з ним протягом багатьох років, Марк Касовіц у четвер виступив із заявою, якою заперечив звинувачення, оприлюднені екс-директором ФБР Джеймсом Комі на слуханнях у Сенаті.

Його заява пролунала одразу після завершення слухань.

«Свідчення пана Комі ясно засвідчили, що президент ніколи не намагався перешкоджати слідству щодо намагань Росії втрутитися у вибори в 2016 році, а насправді, за словами пана Комі, президент сказав йому «було б добре встановити» в цьому розслідуванні, чи був «хтось із його близьких помічників, хто робив щось неправильно». І він не виключав нікого з цієї заяви», – сформулював позицію президента його адвокат.

Водночас, Касовіц заперечив, що Трамп будь-коли просив Комі припинити розслідування проти Майкла Флінна.

«Президент ніколи формально або по суті не наказував та не просив пана Комі припинити будь-яке розслідування, в тому числі, не пропонував, як сформулював це пан Комі, «залишити Флінна в спокої», – наголосив юрист.

«Президент також ніколи не говорив пану Комі слів «мені потрібна вірність, я очікую вірності», – продовжив Касовіц.

Водночас, він підкреслив, що в Білому домі вправі розраховувати на вірність з боку тих, хто служить в адміністрації. Однак, Комі, за словами адвоката Трампа, став одним із тих, хто намагається підірвати цю адміністрацію незаконним витоком секретної інформації.

«Пан Комі щойно зізнався, що є одним із таких джерел», – пішов у наступ юрист президента.

Він наголосив, що екс-директор ФБР поділився змістом своїх доповідей щодо спілкування з президентом з колегами, які допустили витік цієї інформації в ЗМІ. «Ми залишимо це відповідним органам, щоб вони визначили, чи повинен цей витік розслідуватися разом з усіма іншими», – зазначив Касовіц.

Водночас, адвокат Трампа ще раз повторив, що свідчення Комі підтвердили те, що президент не був об’єктом розслідування ФБР відносно втручання Росії у вибори в США.

Напередодні виступу Комі, в середу, комітет оприлюднив письмові свідчення Комі, в якому колишній керівник ФБР, звільнений із посади президентом, посвідчив: Трамп під час приватного обіду з Комі 27 січня цього року прямо запитав його, чи той хоче й далі лишатися директором ФБР, і сказав йому: «Мені потрібна лояльність. Я чекаю на лояльність». За документом, Комі відповів, що хоче завершити до кінця свій 10-річний термін на посаді і з політичного погляду не стоїть ні на чиєму боці. Комі також сказав, що Трамп отримає його чесність, але не обіцяв припинити розслідування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: