Адвокат: У НАБУ йдуть розборки через відсутність доказів проти Мартиненка

Адвокат: У НАБУ йдуть розборки через відсутність доказів проти Мартиненка

Керівники НАБУ стали заручниками власних анонсів гучних справ, вважає адвокат

Керівники Національного антикорупційного бюро України стали заручниками власних анонсів гучних справ, а НАБУ продовжує розвиватися за законами шоу-бізнесу. Так прокоментував у Facebook інформацію про внутрішні розборки керівництва НАБУ з детективами, які шукають докази провини Миколи Мартиненка, адвокат Ігор Черезов, що представляє інтереси екс-депутата.
«Глава НАБУ Артем Ситник вже кілька разів переносив терміни завершення розслідування «справ проти Миколи Мартиненка», про які він повідомив в грудні 2015 року. Востаннє він пообіцяв передати матеріали в суд наприкінці травня-початку червня поточного року, нагадав захисник. Але виявилося, що передавати нічого, у НАБУ, як і раніше, немає доказів причетності екс-депутата Миколи Мартиненка до будь-яких протизаконних дій», - зазначив Черезов.
«У керівництва НАБУ виникли два вічні запитання – «Хто винен?» і «Що робити?». Не признаватися ж у тому, що витратили стільки часу на пустопорожній піар - виникнуть питання, навіщо тоді цьому відомству величезний штат і багатомільйонний бюджет? Ось і стали керівники НАБУ заручниками власних анонсів гучних справ», - вважає адвокат.
Посилаючись на інформацію журналістів, він повідомив, що керівництво НАБУ після внутрішніх розборок прийняло рішення «зліпити з того що є (роздруківок старих інтернет-публікацій, обривків і уривків)» хоч щось - і передати в суд цей набір фейків і інсинуацій. Тобто, діяти за принципом шоу-бізнесу: показати хоч щось, щоб глядач не йшов із залу.
Потім у всьому виявиться винна невістка-суддя, яка не зможе довести провину за цими «мега-доказами». Ну, а далі стогони депутатів, а ще краще депутатів-журналістів: «ой ... продажний у нас суд ... ой продажний ...», - прогнозує захисник.
Він нагадав, що «Микола Мартиненко добровільно склав депутатські повноваження ще в грудні і постійно живе в Україні, ні від кого не ховаючись, бо впевнений у своїй невинуватості. Весь цей час Мартиненко виступає в якості свідка», - зазначив адвокат.
«Який сенс для НАБУ піарити незнятий серіал і його швидкий вихід в ефір, якщо "залипли" ще на написанні сценарію? Процес точно буде відкритим, і ляпи слідства стануть доступні і очевидні для всіх», - вважає Черезов.
Джерело: Gazeta.ua

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: