Адвокат: Янукович бажає поновлення розслідування проти себе у справі Майдану

Адвокат: Янукович бажає поновлення розслідування проти себе у справі Майдану

Янукович надав відомості про нову адресу свого проживання Генеральній прокуратурі України

Віктор Янукович отримав у Росії політичний притулок і надав відомості про нову адресу свого проживання Генеральній прокуратурі України, у зв’язку з чим очікує поновлення розслідування проти себе у справі Майдану.

Про це в ефірі Громадського повідомив адвокат колишнього президента України Віталій Сердюк.

«Янукович подавав до російської генпрокуратури дані про адресу свого місця проживання ще рік тому. За даною адресою від Генпрокуратури вимагали проведення слідчих дій», — сказав Віталій Сердюк.

«Віктор Янукович намагався більш як 2 роки поновити розслідування цієї справи і добитись передання її до суду.»

За словами Сердюка, Генпрокуратура відмовлялася сприймати місце проживання Януковича, аби не поновлювати розслідування. Проте після офіційного підтвердження з боку російських компетентних органів Генпрокуратура має втратити свій останній аргумент проти поновлення справи, вважає адвокат.

За його словами, слідчі органи та Генпрокуратура стали заручниками політиків і не проводять ніяких дій щодо розслідування проти Януковича, хоча мали прибути до колишнього президента за адресою проживання і взяти покази.

«Зараз завдання захисту — поновити ці справи та передати їх найскорішим чином до суду, щоб була можливість у суспільстві з’ясувати, хто має нести по них відповідальність», — зазначив адвокат.

Він також повідомив, що Віктор Янукович не отримував російського громадянства і не планує його набувати.

Нагадаємо, Головне управління з питань міграції МВС РФ офіційно підтвердило, що колишній президент-утікач Віктор Янукович перебуває на території Росії на підставі наданого йому тимчасового притулку, і про це відомо Генеральній прокуратурі України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: