Адвокат Януковича подасть скаргу до ЄСПЛ

Адвокат Януковича подасть скаргу до ЄСПЛ
Віктор Янукович з адвокатом Віталієм Сердюком

Сердюкк заявив, що скарга до ЄСПЛ буде подана, не чекаючи рішення українського суду про держзраду

Захист екс-президента України Віктора Януковича протягом місяця подасть скаргу про порушення права на доступ до правосуддя і на захист до Європейського суду з прав людини

Про це в середу заявив адвокат колишнього глави держави Віталій Сердюк, передає ТАСС.

«Скарга Януковича про порушення права на доступ до правосуддя і, таким чином, на захист проти України фіналізується. Протягом місяця ми її передамо в ЄСПЛ», - повідомив адвокат.

За його словами, захист в Україні оскаржував відмову суду дозволити участь Януковича в процесі про державну зраду в порядку міжнародної правової допомоги (через Мін'юст РФ і Ростовський обласний суд), а також відмову судді роз'яснити таке рішення, однак безрезультатно.

За словами Сердюка, було вичерпано всі механізми національного захисту з цього питання.

«Після того, як всі інстанції відмовили нам у наших скаргах і вимогах залучити Януковича до участі в процесі, тобто всі засоби національного захисту були вичерпані, процес відбуватиметься безпосередньо в міжнародній інстанції», - наголосив він.

Крім того, додав адвокат, скарга до ЄСПЛ «буде подана, не чекаючи рішення суду про держзраду, тому що рішення суду про початок заочної процедури, яким було фактично відмовлено Віктору Януковичу в участі в цій справі, вже є, остаточно вступило в силу і не підлягає оскарженню».  

Своєю чергою, у Генпрокуратурі подідну позицію Януковича та його захисту вже назвали «маніпуляціями» та «провокаціями».

12 липня Оболонський районний суд Києва відклав розгляд справи екс-президента Віктора Януковича щодо державної зради на 3 серпня.

Таке рішення було ухвалено для того, щоб адвокат Віталій Мешечек, якого колишньому президенту призначила держава, мав більше часу для ознайомлення і аналізу матеріалів справи.

5 липня Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому Україною заочному суді у справі про державну зраду й відкликає з суду своїх адвокатів. Це сталося після того, як Януковичу заочно зачитали обвинувальний акт у справі про держзраду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: