Африканська чума свиней завдала збитків Україні на 160 млн. грн (документ)

Африканська чума свиней завдала збитків Україні на 160 млн. грн (документ)
Майже все поголів`я хворих свиней гине

Тільки у 2017 році знищено понад 6200 голів свиней, які заразилися цією хворобою

Починаючи з 2012 року, особисті селянські господарства та спеціалізовані фермерські підприємства країни отримали збитків на загальну суму 162,6 млн. грн внаслідок захворювання свиней на Африканську чуму (АЧС).

Таку відповідь на запит «Главкома» надала Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

За інформацією відомства, через АЧС спеціальні служби знищили майже 130 тис. голів свиней. Пік захворюваності тварин припав на 2015-2016 роки, протягом яких знищено 67,8 тис. і 51,9 тис. голів.

На початок червня 2017 року виплачена сума компенсацій за втрату погорів’я свиней становила понад 15 млн. грн.. З них 14,87 млн. грн або 93,1% від потреби одержали особисті селянські господарства, 606,1 тис. грн. (0,4%) – спеціалізовані свиноферми.

Загалом, з 2012 року в Україні зареєстровано 225 випадків Африканської чуми свиней у 23 областях.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Довідково. Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) – контагіозне вірусне захворювання свійських і диких свиней. Для людини вірус АЧС небезпеки не несе. Захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів`я хворих свиней гине. Вірус знищується виключно шляхом нагрівання до високих температур.

Також читайте інтрев'ю «Главкома»: Володимир Лапа: Якщо темпи поширення чуми зберігатимуться, до 2020 року ми втратимо 1,2 мільйона свиней».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: