Аграрії і надалі покидатимуть президентську фракцію – Скоцик

Голова Аграрної партії України Віталій Скоцик прогнозує, що БПП найближчим часом втратить ще кількох депутатів-аграріїв

Андрій Вадатурський - лише перша ластівка, а депутати-аграрії і надалі залишатимуть провладну фракцію «Блоку Петра Порошенка», об’єднуватимуться та шукатимуть прихисток у тих політсилах, де їх здатні захистити.
Так прокоментував голова Аграрної партії України Віталій Скоцик вихід із БПП Андрія Вадатурського, якого пов’язують з компанією «Нібулон».
«Президентська фракція буде сипатися, як перестигла пшениця на полі поганого господаря. Аграріїв взагалі не чують. Влада не бажає діалогу. Тому Андрій Вадатурський - це лише перша ластівка. Це серйозна втрата для БПП. Думаю, що фракція БПП ближчим часом може втратити ще кількох депутатів-аграріїв», - сказав Скоцик.
Політик підкреслив, що співпраця влади і аграріїв залишилася на рівні декларацій і пустих балачок.
«Навіть якщо відійти від емоцій. Наведу факти. Внаслідок скасування спеціального режиму ПДВ, аграрії вже втратили 20 млрд гривень цього року. Ці втрати можуть сягнути і 40 млрд гривень за рік. Під час посівної більшість виробників стикнулися з браком оборотних коштів. Кредитів немає. Власні кошти відібрали. Спроба розробити компромісне податкове законодавство не мала успіху. Аграрії внесли свої законопроекти та з розумінням поставилися до складної ситуації в державі. Проте робоча група з вини уряду так і не зібралася. Уряд нас ігнорує і не іде на діалог», - зазначив лідер аграріїв.
Скоцик наголосив, що більшість депутатів-аграріїв, а їх на даний момент в раді 42, вже усвідомлюють потребу створення своєї політичної сили і своєї фракції.
«41 % ВВП формує аграрне виробництво, проте воно не має жодного впливу на ухвалення рішення. Люди спробували зробити це за допомогою депутатського мандату від інших політичних сил. Там з них зробили «рядових кнопкодавів», котрі змушені голосувати за те, що шкодить їхньому виборцю, їхній країні загалом», - підсумував Скоцик.
Читайте також інтерв’ю Скоцика «Главкому».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: