«Аграрний» міністр пропонує почати земельну реформу з продажу прав оренди

«Аграрний» міністр пропонує почати земельну реформу з продажу прав оренди
Земля

Аграрний міністр пропонує почати земельну реформу з продажу прав оренди

За словами Тараса Кутового, одразу запровадити повноцінний ринок землі не вдасться

Першим етапом земельної реформи має стати дозвіл на продаж та заставу прав оренди на землю. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий в ефірі «5 каналу».

«Продаж прав оренди – перший етап, який потрібно робити для того щоб отримати ціноутворення, створити ринок та зробити його більш динамічним, включити туди елемент застави, залучити банківську систему, з точки зору можливості фінансувати», – сказав Кутовий.

Він також додав, що ВР навряд чи підтримає запровадження повноцінного ринку землі, тому почати необхідно з продажу прав оренди на землю.

«Краще зробити один, можливо не такий великий крок, але зробити. Ніж намагатися зробити великий і не зробити ніякий. Хоч інвестори вимагають повної лібералізації, але … наразі не забезпечені належні умови для фермерів … Наразі фермери виробляють усього 7,7 % від валового внутрішньої продукції у грошах. Потрібно збільшити цей показник до мінімум 25%. А для цього вони повинні мати землю, знайти своє місце в переробленні та створювати додану вартість», – розповів Кутовий.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що наступним пріоритетом України є імплементація довгоочікуваного пакету реформ: пенсійна, земельна реформи та приватизація.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: