Активісти під Радою почали виколупувати бруківку

Активісти під Радою почали виколупувати бруківку

Поряд з наметовим містечком під парламентом вже почали розбирати бруківку

Протестувальники почали розбирати бруківку поряд з наметовим містечком біля Верховної Ради.

При чому, як стверджують очевидці, не усі активісти в захваті від такої ідеї: частина присутніх продовжує підбурювати молодиків до подальших дій, тоді як інші кричать, що це провокація.

Раніше сьогодні на безстроковому мітингу під Верховною Радою знову сталася бійка між протестувальниками та поліцейськимиіз застосуванням сльозогінного газу.  Учасники мітингу відібрали у поліцейських кілька щитів. Напередодні через це поліція відкрила кримінальне провадження, це розцінили як крадіжку майна співробітників Національної гвардії.

Також МВС обнародувало відео, як мітингувальники забивають ногами поліцейського. Постраждалий 27-річний поліцейський Ігор Яценко - ветеран АТО.

Як повідомляв «Главком» раніше, 17 жовтня на перетині вулиць Грушевського і Садової сталися сутички між учасниками акції протесту і правоохоронцями.

Після цього учасники акції протесту почали встановлювати намети біля будівлі Верховної Ради

Масові протести, які майже місяць готували «Рух нових сил», «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші, виявилися не таким вже й масовими..

Нагадаємо, учасники акції вимагають внести до порядку денного ВР три питання – скасування депутатської недоторканості, створення Антикорупційного суду та зміни виборчого законодавства (пропорційна система з відкритими списками).

Депутати домовилися, що в четвер, 19 жовтня, розглянуть дві з трьох вимог, за якими готові законопроекти. Законопроект про створення антикорупційного суду, який би задовольняв усі сторони, ще не написаний.

Читайте матеріал «Главкома» Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: