Аласанія: Україні мають повернути заставу за «Євробачення»

Аласанія: Україні мають повернути заставу за «Євробачення»
Голова Національної суспільної телерадіокомпанії Зураб Аласанія

Питанням повернення застави займається швейцарська юридична фірма

Голова Національної суспільної телерадіокомпанії Зураб Аласанія вважає повернення арештованої застави за «Євробачення» найголовнішою задачею у вирішенні конфлікту.

Про це він заявив у коментарі «Українській правді», відповідаючи на питання, чи відомі причини, чому застава заморожена.

«Нам не цікаво навіть, хто (став ініціатором – ред). Нам мають повернути гроші, і ми будемо цього вимагати», – підкреслив Аласанія.

За його словами, наразі цим питанням займається швейцарська юридична фірма.

Голова НСТУ також зазначив, що поки немає підстав вважати, що причиною інциденту може бути позов каналу Euronews.

У понеділок видання Deutsche Welle також повідомило, посилаючись на власні джерела, що причиною арешту міг бути позов телеканалу Euronews до НСТУ через те, що у 2014 році НСТУ ініціювала припинення співпраці з Euronews, після чого телеканал вимагав стягнути з тодішнього НТКУ, а нині НСТУ неустойку в розмірі 10,59 млн євро.

У Європейській мовній спілці виданню також зазначили, що вони не є ініціатором блокування коштів. «Процедура накладення арешту ініційована не Європейською мовною спілкою, а третьою стороною, яку ми намагаємось встановити», - зазначили у письмовій відповіді на запит DW.

Як повідомляв «Главком», минулого тижня стало відомо, що Женевське управління примусового стягнення заборгованості ініціювало процедуру накладення арешту на 15 млн євро гарантій України на проведення «Євробачення-2017».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: