Американці закликали світ допомогти покарати винуватців трагедії MH17

Американці закликали світ допомогти покарати винуватців трагедії MH17

У Держдепі висловили впевненість, що голландська система кримінального правосуддя здатна провести всеосяжне, об'єктивне і справедливе судове розслідування

США впевнені в здатності Нідерландів провести об'єктивне і справедливе розслідування щодо катастрофи літака MH17.

Про це повідомляє прес-центр американського Державного департаменту.

У заяві йдеться про те, що американська влада висловлює співчуття родинам та друзям загиблих пасажирів літака. 

Також  зазначається, що США будуть продовжувати підтримувати зусилля об'єднаної групи з розслідування цієї трагедії й закликають інші держави в повній мірі співпрацювати для забезпечення того, щоб винні були притягнуті до суду.

«Як ми і об'єднана слідча група заявляли, підтримувані Росією сили на сході України з установки «Бук» запустили ракету, привезену на суверенну українську територію з Росії, яка збила літак  MH17. Ми вітаємо недавнє рішення надати юрисдикцію голландським судам для переслідування тих, хто несе відповідальність за цю трагедію», - наголошується у заяві. 

У Держдепі висловили впевненість, що голландська система кримінального правосуддя здатна провести всеосяжне, об'єктивне і справедливе судове розслідування.

Як відомо, країни, представники яких входять до Об’єднаної слідчої групи, ухвалили спільне рішення, що кримінальний процес у справі катастрофи рейсу MH17 відбудеться в суді у Нідерландах. Про це 5 липня повідомив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс.

До об’єднаної слідчої групи входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, України та Нідерландів.

Нідерланди й Україна підписали договір про міжнародне правове співробітництво щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Сполучені Штати Америки вітають рішення об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу МН17.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: