Американські демократи підготували новий законопроект щодо санкцій проти Росії

Американські демократи підготували новий законопроект щодо санкцій проти Росії
Санкції США проти Росії

Документ не відрізняється за текстом від законопроекту, який 15 червня більшістю голосів схвалив Сенат США

Демократична партія в США представила у Конгресі нову версію закону про посилення санкцій проти Росії та Ірану.

Про це повідомляє Reuters.

У повідомленні зазначається, що представники Демократичної партії представили на розгляд до Конгресу США нову версію законопроекту про санкції проти Росії та Ірану. Документ не відрізняється за текстом від законопроекту, який 15 червня більшістю голосів схвалив Сенат США. Однак у Палаті представників він досі не був схвалений через процедурні питання. Новий законопроект оминає ці обмеження.

Крім того, представники демократів звинувачують республіканців у небажанні голосувати за новий пакет санкцій через несхвалення адміністрацією Трампа пункту, який виключає можливість президента США послабити санкційний тиск.

Щоб закон набув чинності, його мають підтримати більшість у Палаті представників Конгресу США, а потім підписати президент Дональд Трамп.

Наприкінці червня Сенат США допрацював законопроект про санкції проти Росії, що дозволить розпочати його розгляд у Палаті представників.

Документ міг бути розглянутий Палатою представників не раніше 10 липня, коли в США завершилося святкування Дня незалежності.

Перед цим, видання The Washington Post написало, що Білий дім намагається домовитися з Палатою представників про послаблення санкцій проти Росії, які були запропоновані Сенатом США. 

Нагадаємо, 15 червня Сенат США ухвалив запровадження нових санкцій щодо Ірану та Росії. Законопроект також пропонує встановити обмеження на можливість президента Дональда Трампа скасовувати санкції без згоди Конгресу.

Цей крок не був погоджений з союзниками з Європейського Союзу.

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель та канцлер Австрії Крістіан Керн засудили таке рішення Сенату.

Ангела Меркель назвала нові санкції США проти Росії «дивним кроком»

У Білому домі заявили, що закон про посилення санкцій проти РФ був прийнятий із порушеннями.

Президент США Дональд Трамп запевнив, що питання санкцій не обговорювалось під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

«Нічого не буде зроблено, поки не будуть вирішені проблеми України і Сирії», — зазначив Трамп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: