Американський дипломат розповів, що насправді спонукає Путіна брехати

Американський дипломат розповів, що насправді спонукає Путіна брехати
Путіну є що приховувати
Фото ru.krymr.com

Експерт перерахував п'ять причин, що спонукають Путіна казати неправду

Минулого тижня західна преса напала на президента РФ Володимира Путіна зі звинуваченнями у брехні, пише в блозі The Wall Street Journal Стівен Сестанович, старший науковий співробітник Ради з міжнародних відносин США.

Сестанович перерахував п'ять мотивів, які, на його думку, спонукають Путіна казати неправду.

  1. Путіну є що приховувати. «Звичайно, він міг би зізнатися щодо інциденту зі збитим MH-17», - пояснює автор, як, наприклад, США визнали, що в 1988 році збили іранський лайнер. «Але тоді було б важче продовжувати брехати на тему російської військової присутності на Східній Україні», - йдеться в статті.
  2. «Путін думає, що всі ми брешемо стільки ж, скільки він», - продовжує Сестанович. Він вважає, що досвід роботи в спецслужбах спонукає Путіна сумніватися в правдивості інших людей.
  3. Путін вдруге переробляє «неправду, яку кажуть йому інші», - вважає автор. Некритичне ставлення до інформації, поширюваної спецслужбами, - загальна проблема, але в Росії вона виражена особливо гостро.
  4.  «Становище Путіна залежить від його здатності приховувати правду. На мій погляд, немає жодних доказів його прямої причетність до найбільш шокуючих вбивств в Росії за останні роки», - пише автор, згадуючи про вбивства Політковської і Нємцова. «Але Путін охороняє систему, яка приховує правду про ці злочини, - систему настільки корумповану, що вкрай важко було б вирішити, в чому можна допустити розголосу правди, не ризикуючи, щоб зникло усе», - йдеться в статті.
  5. Путін не розуміє, до чого призводить його поведінка. Росія все більше віддаляється від Європи і США. «Російський президент погано вміє судити про інтереси своєї країни, - вважає автор. - Чи може бути більш суворий обвинувальний висновок, ніж цей?».

Як раніше повідомлялось, після оприлюднення результатів розслідування міжнародної комісії щодо катастрофи літака МН17, редакція New York Times висловила свою позицію: Путін - злочинець світового масштабу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: