Американський есмінець увійшов у Чорне море

Американський есмінець увійшов у Чорне море
Есмінець USS Porter

Есмінець USS Porter, зокрема, візьме участь у навчаннях «Морський щит – 2017»

Американський есмінець USS Porter, оснащений керованими ракетними системами, увійшов у Чорне море. Про це повідомила прес-служба шостого флоту ВМС США, що базується в італійському Неаполі.

Там уточнили, що це було зроблено «з метою проведення операцій по забезпеченню безпеки на морі, підвищення боєздатності і можливості взаємодії наших союзників і партнерів в регіоні». Крім того, в ході свого перебування у Чорному морі Porter візьме участь у проведених Румунією навчаннях «Морський щит – 2017».

«Porter вже протягом декількох останніх років регулярно діє в Чорному морі, демонструючи нашу постійну відданість безпеці і стабільності в регіоні», - заявив командир есмінця капітан другого рангу Андрія Слау.

Згідно з положеннями конвенції Монтре 1936 року, військові кораблі нечорноморських держав в мирний час можуть перебувати в Чорному морі не більше 21 доби.

Нагадаємо, що 1 лютого в районі Одеського газового родовища зі стрілецької зброї було обстріляно транспортний літак Військово-морських сил Збройних сил України Ан-26. Екіпажем було виявлено і зафіксовано роботу радіолокаційної станції Російської Федерації в активному режимі, що зазвичай використовується для наведення ракет систем протиповітряної оборони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: