Аномальна спека: На Придніпровській залізниці зафіксували рекордні +51 градусів

Аномальна спека: На Придніпровській залізниці зафіксували рекордні +51 градусів

Найвища температура (51 градус) спостерігається на станціях Дніпро, Кривий Ріг, Апостолове, Верховцеве

Залізничники Придніпровської магістралі зафіксували найвищу температуру + 51 градус на станціях Дніпро, Кривий Ріг, Апостолове, Верховцеве.

Про це повідомили у прес-службі Придніпровської залізниці.

«Практично на всій протяжності магістралі стовпчик термометра не перший день тримається на позначці 38-40 градусів. Відповідно до високих температур нагрілися і рейки. Найвища температура (51 градус) спостерігається на станціях Дніпро, Кривий Ріг, Апостолове, Верховцеве та інших, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в умовах тривалої аномальної спеки придніпровські залізничники вживають додаткові заходи безпеки, щоб гарантувати стабільний рух поїздів.

Усі роботи із застосуванням техніки та гідравлічного інструменту, здатні ослабити стійкість рейко-шпальної решітки, тимчасово призупинено. Виявлені під час обходів дефекти усуваються невідкладно.

Вживаються також необхідні заходи забезпечення протипожежного режиму. Напоготові до протидії вогню і відомчі пожежні поїзди, дислоковані на стикових станціях.

Нагадаємо, країни ЄС запровадили червоний рівень небезпеки через аномальну спеку.

За даними служби, на даний момент екстремальні погодні умови зафіксовані на території Італії, Чорногорії, Боснії і Герцеговини, Хорватії, Сербії, Угорщини, Румунії, Польщі, Швейцарії та Словенії.

Зазначено, що влада Іспанії, Франції, Греції, Македонії і Болгарії ввели помаранчевий рівень небезпеки. У деяких районах даних держав стовпчик термометра подолав позначку в 40 градусів.

Крім того, за даними газети Guardian, щонайменше дві людини загинули через аномальні погодні умови в Румунії та Польщі, ще десятки госпіталізовані.

Раніше повідомлялося, що у Луцьку від спеки померла жінка під час поїздки у тролейбусі. Їй також було 60 років.

Крім того, в Одесі на території Військово-медичного клінічного центру Південного регіону (раніше – 411-й військовий госпіталь) помер 55-річний начальник однієї з клінік установи. У клінічному центрі повідомили, що серцеву недостатність могла спровокувати аномальна спека.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: