Антикорупційна прокуратура повторно викликала Онищенка на допит

Антикорупційна прокуратура повторно викликала Онищенка на допит
Олександр Онищенко

За словами заступника керівника САП Володимира Кривенка, допитувати нардепа через Skype не планують, оскільки це не передбачено КПК

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повторно викликала на допит народного депутата Олександра Онищенка. Відповідні листи уже направлені до компетентних органів Іспанії. Про це заявив заступник керівника САП Володимир Кривенко, пише  УНН.

«Ми викликаємо пана Онищенка на допит. Зокрема, ми направили відповідні листи до компетентних органів Іспанії», - сказав Кривенко.

Він також уточнив, що САП не планує допитувати нардепа за допомогою Скайпу так як це не передбачено КПК.

Народного депутата Олександра Онищенка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.5 ст.191, ч.4 ст.28 ч.2 ст.205, ч.4 ст.28 ч.3 ст.209, ч.4 ст.28 ч.2 ст.364-1, ч.4 ст.28 ч.2 ст.366 КК України.

Повідомлення про підозру Генеральний прокурор України підписав 27 липня 2016 Згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт Верховна Рада надала 5 липня 2016. Напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко залишив територію держави. 8 серпня 2016 року Онищенка було оголошено в національний розшук.

4 травня Національне антикорупційне бюро України звернулося із запитами до компетентних органів інших країн про розшук, затримання і, в подальшому, можливу екстрадицію народного депутата України Олександра Онищенка.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: