НАБУ розслідує більше 100 справ щодо корупції на держпідприємствах

НАБУ розслідує більше 100 справ щодо корупції на держпідприємствах

Близько 50 держпідприємств, які перебувають у полі зору НАБУ, за розміром активів входять до топ-100 державних компаній за версією Мінекономіки

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують більше 100 проваджень за фактами корупції на державних підприємствах. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Серед майже чотирьох сотень проваджень, розслідування яких здійснюють детективи Національного антикорупційного бюро України, понад 100 стосуються корупції на державних підприємствах. Більшість злочинів пов’язана з розкраданням майна та коштів державних підприємств, закупівлею товарів та послуг за завищеними цінами, постачанням продукції через посередників за цінами, значно меншими від ринкових», - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що близько 50 держпідприємств, які перебувають у полі зору НАБУ, за розміром активів входять до топ-100 державних компаній за версією Мінекономіки.

«За попередніми оцінками, сумарні збитки, завдані цим підприємствам внаслідок кримінальних корупційних правопорушень, перевищують 20 млрд грн», - додали у прес-службі.

Станом на 30 червня 2017 року до суду скеровано 32 справи щодо корупції на державних підприємствах, сукупний розмір предмету злочину у яких сягає 2,4 млрд грн.

«Найчастіше детективи виявляють випадки корупції на підприємствах паливно-енергетичного, військово-промислового, аграрно-промислового комплексів і транспортної галузі», - уточнили в НАБУ.

При цьому, більшість корупційних злочинів на підприємствах державної та комунальної власності відбуваються за участю керівного складу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: