Антикорупційний прокурор: При Шокіні Гепрокуратура нам начебто допомагала, а в кишені тримала дулю

Антикорупційний прокурор: При Шокіні Гепрокуратура нам начебто допомагала, а в кишені тримала дулю

Тиск не здійснювався, але певне перешкоджання роботі було

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв’ю «Главкому» поділився тонкощами роботи з Генпрокуратурою при Шокіні.
Він розповів, що тиск із боку найвищого керівництва держави та керівництва ГПУ на НАБУ та антикорупційну прокуратуру у прямому сенсі цього слова не здійснювався, однак певне перешкоджання роботі було: «Були ігри в «кота й мишки», коли ми витребували для вивчення справи з Генпрокуратури, а нам відповідали, що не можуть їх надати з тих чи інших причин. Бо «справу закрито», або навіть через те, що «директор НАБУ не є працівником НАБУ».
За чиновника Холодницького, навіть був лист-роз'яснення, підписаний Шокіним, для прокурорів, що директор Національного антикорупційного бюро не є працівником НАБУ, тому не має права витребувати справи, а прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не має їх погоджувати.
«Позиція в ГПУ була така, що, начебто, ми вам допомагаємо, але, скажемо по-простому: дулю в кишені тримаємо», - розповів керівник САП.
За словами Холодницького, незважаючи на такі дії Генпрокуратури, вдалося витребувати 17 справ, і станом на сьогодні всі вони вже передані. Але замість 5–10 днів ці справи чекали місяцями.
«Нас пробували поставити в певні рамки, штучно створені, коли, наприклад, на думку окремих працівників ГПУ, заступник Генпрокурора – керівник САП має питати дозволу у прокурора місцевої прокуратури про витребування кримінального провадження. Окрім того, для ознайомлення з таким провадженням прокурори САП мали їхати за місцем його розслідування. Зрозуміло, що така позиція не сприяла співпраці», - акцентував антикорупційний прокурор.
За його словами, тепер, після обрання нового генпрокурора, співпраця має покращитися: «На даний час є повне порозуміння з новим керівником ГПУ і я думаю, нестикування у стосунках із іншими структурними підрозділами ГПУ будуть зняті».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: