Антимонопольний комітет оштрафував аеропорт «Бориспіль» на 13 млн грн

Антимонопольний комітет оштрафував аеропорт «Бориспіль» на 13 млн грн

Окрім штрафу, аеропорт «Бориспіль» зобов'язали привести плату за користування інфраструктурою аеропорту до економічно обґрунтованого рівня

Антимонопольний комітет України наклав на ДП «МА «Бориспіль» штраф у розмірі 12 млн 780 тис. 354 грн через зловживання монопольним становищем. Про це у Facebook повідомила державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська.

«Закінчили слухання справи щодо зловживання ДП «МА «Бориспіль» монопольним становищем на ринку спеціалізованих послуг аеропорту. Наклали на ДП «МА «Бориспіль» штраф у розмірі 12 780 354 грн», – написала вона.

Загребельська зазначила, що, окрім штрафу, ДП «МА «Бориспіль» зобов'язали до 1 березня 2017 року припинити порушення шляхом приведення плати за користування інфраструктурою аеропорту та обладнанням, що не входить до інфраструктури, але при цьому використовується для надання послуг з наземного обслуговування, до економічно обґрунтованого рівня.

Аеропорт також до 1 березня має розмежувати рахунки на свою діяльність щодо управління інфраструктурою та регуляторну діяльність, з одного боку, та рахунки на надання послуг з наземного обслуговування, з іншого, не допускаючи після такого розподілу субсидіювання діяльності з наземного обслуговування за рахунок доходів, отриманих від своєї діяльності щодо управління інфраструктурою та регуляторної діяльності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: