Антивірус Касперського шукає на комп'ютерах користувачів засекречені файли, - ЗМІ

Антивірус Касперського шукає на комп'ютерах користувачів засекречені файли, - ЗМІ
Офіс «Лабораторії Касперського»
Фото: Тасс

Антивірус шукає в документах слова «Top Secret»

Російська влада перетворила антивірусне програмне забезпечення (ПО) «Лабораторії Касперського» в інструмент для шпигунства.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

Газета вказує, що в антивірусне ПЗ за згодою компанії нібито внесли модифікації, що дозволяють шукати на комп'ютерах користувачів засекречені файли.

Зокрема, антивірус шукає в документах слова «Top Secret» (англ. «Цілком таємно»), або номера секретних програм США.

У «Лабораторії Касперського» спростували причетність до подібної модифікації і висловили готовність взаємодіяти з владою США.

Нагадаємо, федеральний уряд прийняв рішення очистити свої комп'ютерні системи від всіх програм, розроблених відомою російської компанією з кібербезпеки «Лабораторія Касперського», проти якої ведеться розслідування ФБР на предмет можливих зв'язків з російськими службами безпеки.

Відомство направило відповідну директиву, яка наказує припинити використання інформаційних продуктів компанії з Росії.

«Директива закликає міністерства та агентства визначити використання або присутність продуктів «Касперського» на своїх інформаційних системах протягом 30 днів», - ідеться в повідомленні.

Також відомствам наказали розробити детальний план щодо усунення і припинення поточного та майбутнього використання цих продуктів упродовж 60 днів.

Раніше повідомлялося, що російська компанія - розробник антивірусних програм «Лабораторія Касперського» розробляла спеціальні технології для Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії і передавала їй дані хакерів.

Співзасновник і виконавчий директор російської антивірусної компанії «Лабораторія Касперського» Євген Касперський, погодився дати свідчення на слуханнях у Конгресі США наприкінці вересня.

Процедура дачі свідчень має відбутися 27 вересня, крім Касперського, у ній візьмуть участь незалежні американські експерти з кібербезпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: