Антон Геращенко подав на Михайла Добкіна до суду

Антон Геращенко подав на Михайла Добкіна до суду
Михайло Добкін

Перше засідання відбудеться 10 жовтня

Народний депутат від «Народного фронту», член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що подав до суду цивільний позов про захист честі і гідності щодо звинувачень народного депутата фракції «Опозиційний блок» Михайла Добкіна.

Про це Геращенко повідомив в ефірі «Вечірнього прайму» на телеканалі «112 Україна».

«Добкін заявив, що я готував замах на Кернеса, в результаті якого він став інвалідом, і готувався убити самого Добкіна. Я подав на Добкіна цивільний позов у суд, вимагаючи від нього вибачень, моральної і матеріальної компенсації. І от 10 жовтня буде перше засідання суду.  Я запитаю у Добкіна, щоб він роз'яснив, як і коли я «готував» замах. Я цей суд виграю», – наголосив він.

Геращенко також прокоментував звинувачення нардепа Надії Савченко на даресу глави Донецької ВЦА щодо причетності до контрабанди цигарок.

«Хай Савченко покаже ці документи правоохоронним органам. Із того, що я почув, – це голослівні обвинувачення», – підкреслив він. 

Нагадаємо, 15 липня Печерський райсуд Києва обрав народному депутату від фракції Опозиційний блок Михайлу Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі 50 млн. грн.

Прокуратура натомість просила суд застосувати щодо Добкіна запобіжний захід у вигляді арешту і заставу 150 млн грн, оскільки Добкін може впливати на розслідування.

Як відомо, ГПУ підозрює, що Добкін, діючи умисно за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 і ККУ і умисно сприяв в інтересах голів житлових кооперативів, заволодінню земельних ділянок у Харкові шляхом обману (ч.5 ст. 27, ч.4 ст.190 (шахрайство) ККУ).

Добкін був позбавлений недоторканності 13 липня. Депутати також дозволили притягувати його до кримінальної відповідальності та арештовувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: