Апеляцію Лихоліта не можуть розглянути через відсутність судді, - Соболєв

Апеляцію Лихоліта не можуть розглянути через відсутність судді, - Соболєв
samopomich.ua

Поки що присутні двоє суддів, які готовий розглядати цю справу

Розгляд апеляції у справі командира батальону Айдар Валентина Лихоліта не може розпочатися через відсутність повного складу суддів. Про це заявив нардеп Єгор Соболєв, повідомляє «112 Україна».

За його словами, поки що присутні двоє суддів, які готовий розглядати цю справу. Соболєв звернувся до судової адміністрації, щоб можна було швидше знайти третього суддю. Акція під Печерським судом триває.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва напередодні обрав для Валентина Лихоліта запобіжний захід у вигляді 2 місяців утримання під вартою. Йому інкримінують скоєння злочинів за шістьма статтями Кримінального кодексу, зокрема бандитизм і розбій. Захист називає справу сфальсифікованою.

Після оголошення судом рішення щодо запобіжного заходу прихильники Лихоліта, серед яких – і низка депутатів Верховної Ради – заблокували його виведення з зали суду. Вони вимагають звільнити колишнього «айдарівця».

Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що бере справу на особистий контроль. Валентин Лихоліт на момент затримання проходив службу у 72-й бригаді. «Айдар» як добровольчий батальйон базувався у Луганській області. Зараз це військове формування входить до складу Збройних сил України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: