Арабські країни назвали умови для продовження діалогу з Катаром

Арабські країни назвали умови для продовження діалогу з Катаром
Арабські країни знову висунули Катару перелік вимог

У неділю глави МЗС Єгипту, ОАЕ, Бахрейну та Саудівської Аравії провели зустріч в Манамі

Саудівська Аравія, Бахрейн, Об’єднані Арабські Емірати і Єгипет згодні на діалог з Катаром, якщо Доха перестане надавати підтримку тероризму.

Про це 30 липня заявив глава МЗС Бахрейну Халед бен Ахмед Аль Халіфа під час прес-конференції за результатами чотиристоронньої зустрічі глав МЗС в Манамі, повідомляє DW.

«Чотири країни висловлюють готовність до діалогу з Катаром за умови, що він проявить щире бажання припинити підтримку і фінансування тероризму та екстремізму, відмовитися від втручання у внутрішні справи інших країн, і відповісти на 13 вимог, спрямованих на зміцнення зусиль в боротьбі з тероризмом», - заявив він.

Раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія, Бахрейн, Об'єднані Арабські Емірати і Єгипет проведуть зустріч в Манамі, на якій, імовірно, обговорять введення нових економічних і політичних санкцій проти Катару.

Нагадаємо, на початку червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет, Ємен, Бахрейн, Лівія, Мальдівська Республіка та Республіка Маврикій розірвали дипломатичні відносини з Катаром. Крім того, уряд Йорданії прийняв рішення зменшити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Основна претензія цих країн - підтримка катарською владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Деякі країни розірвали також економічні відносини з Катаром. В Досі назвали ці звинувачення безпідставними.

Згодом арабські країни, які розірвали з Катаром дипвідносини, передали Досі список з 13 вимог, які потрібно виконати для припинення ембарго і нормалізації відносин.

Раніше The Washington Post повідомила, що хакерську атаку на державне інформаційне агентство Катару (Qatar News Agency), яка відбулася 24 травня і спровокувала дипломатичний скандал в регіоні, організували Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: