Археологи знайшли стародавнє забуте місто в Ефіопії

Археологи знайшли стародавнє забуте місто в Ефіопії

Руїни знайденої мечеті

Виявлені артефакти в місті були привезені в місто з Мадагаскару, Мальдівських островів, із Ємену і Китаю

На сході Ефіопії британські археологи виявили забуте місто Харла, побудоване у Х столітті до нашої ери.

Як повідомляє ВВС, всередині міста виявлено мечеть XII століття. Професор Тімоті Інсолл із Ексетерського університету в Британії розповів, що місто Харла було регіональним ремісничим і торговельним центром. За його словами, ремісники міста спеціалізувалися на виготовленні біжутерії та ювелірних виробів.

Населення Харли було змішаним і складалося з іноземців і місцевих, які вели торгівлю з іншими країнами регіону Червоного моря, Індійського океану і, можливо, навіть Аравійської затоки. Виявлені артефакти були привезені в місто з Мадагаскару, Мальдівських островів, із Ємену і Китаю.

«Це відкриття перевертає наше уявлення про торгівлю в цій забутій археологами частині Ефіопії», - зазначив професор Інсолл.

5_04

Археологи мають намір провести аналіз приблизно 300 тіл із місцевого кладовища, аби дізнатися, що їли в давнину люди. Розкопки продовжаться наступного року.

Як повідомляв «Главком», у Мексиці нещодавно розкопали стародавній храм ацтеків, присвячений богу Кетцалькоатлю, та стадіон для ритуальної гри з м'ячем. Також Вчені заявили, що знайшли восьме чудо світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: