Армія готується до можливого нападу Росії – Муженко

Армія готується до можливого нападу Росії – Муженко

Рівень психологічної готовності захищати український народ серед резервістів становить 80%, що є високим показником, вважають у Генштабі

Генштаб створив оперативний військовий резерв з 85000 осіб з бойовим досвідом.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав начальник Генштабу Віктор Муженко.

За його словами, рівень психологічної готовності захищати український народ серед резервістів становить 80%, що є високим показником.

«Ми розпочинаємо навчальні збори з резервістами у 9-ти бойових бригадах усіх оперативних командувань Збройних Сил України. 8000 чоловік будуть виконувати навчально-бойові завдання у складі своїх підрозділів разом з військовослужбовцями-контрактниками», – додав він.

За словами Муженка, метою цих дій є підтримка бойової готовності і навченості особового складу резерву, опрацювання підходів і механізмів швидкого доукомплектування бойових бригад «на випадок широкої агресії Росії».

Крім того, за його словами, існує нагальна необхідність обміну бойовим досвідом між резервістами і контрактниками.

«У кого є підготовлені резерви – тому не страшний ворог. Збройні сили єдині з українським народом і ми переможемо!» – додав він.

Муженко додав, що Росія «демонструє всьому світу і народу України готовність до широкої агресії», а внутрішній ворог розпочинає інформаційну кампанію щодо дискредитації керівництва армії, допомагаючи зовнішньому противнику.

Нагадаємо, сьогодні, 5 вересня, розпочалась активна фаза стратегічного командно-штабного навчання збройних сил Росії «Кавказ-2016». Органи управління, з’єднання і частини, розгорнутого на полігонах Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС РФ та в окупованому Криму міжвидового угруповання військ, знаходяться у бойовій готовності «ПОВНА». Угруповання військ Південного військового округу ЗС РФ нарощено на 11,2 тисяч військовослужбовців за рахунок підрозділів зі складу з’єднань Західного, Центрального, Східного військових округів та Повітрянодесантних військ ЗС РФ. Експерти не виключають повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: