Аваков дав старт реформі пожежної служби

Аваков дав старт реформі пожежної служби

У Дніпрі створили спеціальну робочу групу для підготовки запровадження новації, уже записуються охочі вступити до майбутніх добровольчих пожежних бригад

Голова МВС України Арсен Аваков заявив про початок реформи пожежної служби. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

У Дніпрі Аваков повідомив, що це місто стало першим в Україні, яке створює добровольчі частини пожежників: вже наступного року тут з’являться перші 3 депо нового типу з пожежниками-добровольцями та мінімальною кількістю професійних працівників.

«Ця реформа – корінний злам нинішньої системи. Вона передбачає участь добровольців-вогнеборців, як в усьому світі. Також це вагома передача частини функцій місцевій владі», – зазначив Аваков.

За його даними, реформа пожежної служби – комплексна, одне із ключових завдань новації – «зламати негативний стереотип пожежного інспектора».

Водночас у міській раді Дніпра поінформували, що вже створили спеціальну робочу групу для підготовки запровадження новації, уже записуються охочі вступити до майбутніх добровольчих пожежних бригад. За даними мерії, у міському бюджеті 2017 року запланують кошти на реформу пожежної служби, а вже невдовзі пожежники Дніпра отримають нову форму, яку шиють за австрійським зразком.

Раніше у МВС поінформували, що у шести «пілотних» областях України створять пожежні бригади, що діятимуть на волонтерських засадах. Першим із регіонів України, де спробують запустити цей проект, стане Дніпро. Наступними мають бути Донецька, Київська, Вінницька, Тернопільська та Львівська області. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: