Аваков несе політичну відповідальність за події в МВС, - нардеп

Аваков несе політичну відповідальність за події в МВС, - нардеп

У той час, коли в селі Княжичі сталася стрілянина, внаслідок якої загинуло п'ятеро правоохоронців, і триває розслідування, Аваков перебував у закордонному відрядженні

Нардеп від «Народного фронту» і радник глави МВС Антон Геращенко назвав популізмом спроби покласти відповідальність за трагедію у Княжичах, де у перестрілці загинули п’ятеро правоохоронців, на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «112Україна».

«Арсен Аваков є міністром внутрішніх справ. Міністр внутрішніх справ не здійснює безпосередньо керівництво Нацполіцією. Конкретно цією операцією займалися співробітники поліції на рівні Києва, на рівні районів Києва. Тому є чистим популізмом займатися питанням перекладання відповідальності на міністра. Він несе політичну відповідальність за події в МВС, і він її понесе в будь-якому випадку», – сказав Геращенко. 

Як відомо, у той час, коли в селі Княжичі сталася стрілянина, внаслідок якої загинуло п'ятеро правоохоронців, і триває розслідування, міністр перебуває у закордонному відрядженні. Понад те, впродовж доби він ані слова не написав у соцмережах чи будь-яким іншим чином не висловився щодо трагедії. 

Нагадаємо, трагедія сталася в ніч на 3 грудня в Княжичах. Як повідомлялося раніше, під час перестрілки загинуло двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Нардеп Антон Геращенко повідомляв, що троє підозрюваних у розбої, почувши постріли, відмовилися від свого плану із грабежу і виїхали на двох Toyota Land Cruiser 200 у бік Києва, де були затримані оперативниками. У них вилучено вогнепальну зброю. Їм буде висунуто звинувачення у скоєнні грабежу і розбою. Проте ЗМІ повідомили, що частині банди вдалося втекти.

Про всі обставини трагедії читайте тут.

Тим часом колеги загиблих у Княжичах працівників Держслужби охорони Сергія Орлова та Євгена Куртева вважають, що у Міністерстві внутрішніх справ подають неправдиву інформацію щодо обставин трагедії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: