Аваков про обстріл консульства: Значення провокацій з боку РФ перебільшене

Аваков про обстріл консульства: Значення провокацій з боку РФ перебільшене
Арсен Аваков

На даний момент безпеку польських дипустанов в Україні повністю забезпечено

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що безпеку польських дипломатичних установ на території України забезпечено. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

«Але ми перебуваємо у стані війни з Російською Федерацією. І можливі провокації. Я прошу не надавати їм перебільшеного значення. Я хочу, аби всі це також розуміли. У Польщі, і в РФ, і у нас на цьому будуть грати деструктивні сили», – сказав Аваков.

Однак, за його словами, наразі безпеку дипустанов повністю забезпечено.

Як повідомлялося, 29 березня вночі невідомі обстріляли приміщення Генерального консульства Польщі у Луцьку. На щастя, ніхто не постраждав.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало на розмову посла України в Польщі Андрія Дещицю.

Глава МЗС України Павло Клімкін обурений провокацією проти Генконсульства Польщі. У МЗС не виключають, що обстріл польського консульства міг бути інспірований ззовні.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронцям терміново вжити всіх заходів для розслідування цього інциденту і встановлення винних.

Служба безпеки України розглядає всі версії обстрілу Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку, в тому числі теракт. 

Мазовецький закордонний відділ департаменту з питань оргзлочинності і корупції Національної прокуратури Польщі розпочав власне слідство у справі обстрілу Генконсульства Польщі в Луцьку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: