Аваков розказав про нові витрати на «Європейський вал»

Аваков розказав про нові витрати на «Європейський вал»

Міністр внутрішніх справ заявив, що на харківську ділянку проекту витратять ще 300 мільйонів

На ділянку проекту «Європейський вал» у Харківській області витратять додатково 300 мільйонів гривень. Про це 24 червня заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час відкриття нового відділу прикордонної служби «Тополі» Харківського прикордонного загону.

«Держприкордонслужба готова повністю перекрити харківську частину кордону програмою «Європейський вал». Для цього будуть використовуватися кошти, виділені в цьому році – близько 200 мільйонів гривень. Додатково передбачається ще 300 мільйонів, виділених проектом коригування бюджету, який затвердив парламент. Це дозволить забезпечити всю харківську ділянку кордону інтелектуальними вишками, сейсмічним кабелем, інженерним облаштування так, щоб жоден метр не залишився без контролю прикордонників», - наводить його слова прес-служба МВС.

Міністр повідомив, що на ділянці відповідальності Харківського прикордонного загону вже обладнана системою «інтелектуального кордону».

«Вздовж всієї ділянки встановлено відеокамери. Данні з них виводяться на центр управління службою. Це значно підвищує швидкість реагування прикордонників на загрози та виклики, що можуть виникнути», - сказав він.

Аваков запевнив, що після Харківської області почнеться облаштування кордону в Луганській та Сумській областях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: