Поки Саакашвілі був закордоном, Аваков швиденько виграв суд проти нього

Поки Саакашвілі був закордоном, Аваков швиденько виграв суд проти нього
Арсен Аваков

Керівництво МВС вимагає спростувати інформацію про начебто причетність до незаконного видобутку бурштину

Подільський районний суд Києва частково задовольнив позов міністра МВС Арсена Авакова до колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі у справі про захист честі, гідності, ділової репутації і зобов’язав останнього спростувати відповідну інформацію.

Як стало відомо «Главкому», рішення було ухвалено ще 3 серпня, однак сам текст досі так і не оприлюднений у судовому реєстрі.

У коментарі «Главкому» адвокат Саакашвілі Павло Богомазов пояснив, що предметом оскарження стали висловлювання Міхеїла Саакашвілі на адресу МВС і самого міністра Арсена Авакова. Зокрема, у грудні 2016 року колишній голова Одеської ОДА, перебуваючи у Рівному, заявив, що незаконний видобуток бурштину не може відбуватися без сприяння місцевої влади, а також Міністерства внутрішніх справ і міністра Авакова. Відповідні заяви були оприлюднені на одному Інтернет-ресурсі і каналі Youtube політика.

«Суддя Подільського райсуду Києва Юлія Зарицька ухвалила рішення без участі Саакашвілі та його адвокатів. Річ утім, що всі судові сповіщення надходили на київську адресу реєстрації колишнього президента Грузії. У той час Саакашвілі було позбавлено українського громадянства і він перебував за кордоном. При цьому, працівники поліції банально ошукали захист Саакашвілі, надавши до суду довідку, що відповідача немає за місцем реєстрації», - сказав адвокат.

Крім цього, Богомазов не розуміє, чому судовий реєстр засекретив текст самого рішення

«У рішенні Подільського райсуду нічого не говориться про обмежений доступ. Можливо, таке клопотання надійшло від представників Авакова», - припустив адвокат Саакашвілі.

Захист Саакашвілі наразі оскаржив рішення Подільського районного суду від 3 серпня в Апеляційному суд Києва. Розгляд справи запланований на 5 жовтня.

«Главком» також з’ясував, що суддя Подільського райсуду Києва Юлія Зарицька подала у відставку, написавши відповідну заяву 7 серпня. Вища рада правосуддя 15 серпня задовольнила її заяву.

Як повідомляли ЗМІ, проти колишнього губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі в Україні подано 4 позови про захист честі і гідності. Зокрема, проти Саакашвілі подали позови депутати Верховної Ради від фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський та Андрій Іванчук, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова ДФС Роман Насіров.

Позови розглядатимуть у вересні-жовтні, а також грудні поточного року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: