Аварії в енергомережах. «Київенерго» визнали, що не дуже добре готувались до початку опалювального сезону

Аварії в енергомережах. «Київенерго» визнали, що не дуже добре готувались до початку опалювального сезону
Київенерго

У столичній енергокомпанії розповіли про численні аварії, які сталися на початку опалювального сезону

Цього року вчасно розпочати (з 12 жовтня) опалювальний сезон у Києві «вдалося» лише на папері. «Главком» звернувся до фінансового директора «Київенерго» Тетяни Грязнової за роз’ясненнями щодо ситуації, яка склалася на старті опалювального сезону. У компанії визнали - без зривів та потрясінь не обійшлося.

Пік аварійності настав одразу після подання гарячої води в теплові мережі – сталося 900 (!) пошкоджень, зношені металеві труби не витримують навантажень. В результаті кілька сотень будинків залишалися без опалення та гарячого водопостачання. «За добу аварійні бригади «Київенерго» в середньому ліквідовували 60–70 пошкоджень, незважаючи на дефіцит аварійних запасів», – повідомляє на своєму сайті «Київенерго».

«Ми просимо киян із розумінням поставитися до цієї ситуації. На ліквідацію аварії відводиться доба. Якщо ж роботи на пошкодженій ділянці тривають довше, то плата за тепло нараховуватися не буде», – потішив заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелєєв.

«Перш за все повинно бути так, щоб підприємство  теплокомунальної енергетики мало змогу працювати і надавати послуги. Те становище, в  якому зараз перебуває економіка підприємства (арештовані рахунки, – «Главком»), не дозволяє робити навіть мінімальні ремонтні роботи – лише реагуємо на аварійні випадки», - пояснює Тетяна Грязнова.

Довідка:

Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ «Київенерго» на 1 вересня 2016 року - 1,72 млрд грн. Заборгованість за електричну енергію з початку року зросла в 1,4 рази та на 1 вересня склала 889,2 млн грн.

Експерти прогнозують подальше нарощування заборгованості через подвійне зростання (з липня) тарифів на тепло та гарячу воду для населення, тому найбільші потрясіння цього опалювального сезону ще попереду.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: