Авіакатастрофа у Греції: загиблий українець будував будинки для сиріт та допомагав армії

Авіакатастрофа у Греції: загиблий українець будував будинки для сиріт та допомагав армії

Подружжя Мартиновичів, які 22 вересня загинули в авіакатастрофі

«Тато постійно їздив в зону АТО на передову, купував для військових джипи, забезпечував ремонт військової техніки», - розповів журналістам син загиблого

Загиблі в Греції українці виявилися волонтерами. Як вдалося дізнатися виданню «Факти», чоловіка, який загинув 22 вересня в результаті аварії приватного літака, звали Станіслав Мартинович. 48-річний Станіслав летів в літаку разом зі своєю дружиною. У Греції вони були на відпочинку. Подружжя приїхало з міста Сарни Рівненської області.

Надлегкий приватний літак CT2K, на якому летіли Станіслав з дружиною, прямував з Александруполіса в Бухарест спільно з іншим таким же бортом. Другий літак благополучно дістався до пункту призначення. Його пасажири і повідомили диспетчерам в Софії про те, що втратили спочатку візуальний контакт, а потім і зв'язок з першим літаком. Пізніше літак, на якому летіли Станіслав з дружиною, знайшли в префектурі Родопи.

«Причину події поки ніхто не повідомляє, - розповів виданню син загиблих Сергій. - Сказали чекати результатів експертизи. Мені про трагедію повідомили в консульстві. Зараз оформляються свідоцтва про смерть, тіла готують до відправки ... Про те, як сталася трагедія, поки знаю не більше ніж написано в інтернеті».

Сергій також розповів, що батько давно займався волонтерством. З тих пір, як в країні почалася війна, Станіслав разом з дружиною допомагав українській армії.

«Тато постійно їздив в зону АТО на передову. Купував для військових джипи, забезпечував ремонт військової техніки, яка перебувала на базі озброєння в Сарнах. Крім того, батько допомагав сиротам. Щороку за свій рахунок будував їм будинки. Він це робив для сиріт, які у 18 років поверталися з інтернатів і дізнавалися, що їх будинки місцева влада комусь віддала або успішно продала. У сільраді їм говорили - мовляв, нічим не можемо допомогти, їдьте на заробітки», - додає син загиблих.

За його словами, Станіслав Мартинович «не шкодував ні грошей, ні сил», а військовим він допомагав з 2014 року - з тих пір, як на сході почалися бойові дії.

«Хлопці з АТО знали: варто їм подзвонити і сказати, що щось потрібно - батько тут же відправляв посилку», - запевняє Сергій.

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 вересня, в Греції в авіакатастрофі загинули двоє громадян України. Приватний літак вилетів з аеропорту Александруполіс і прямував до Румунії.

Наступного дня консул-керівник консульства України в Солоніках підтвердив інформацію про загибель подружжя з України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: