Австрія погрожує відправити війська на кордон з Італією

Австрія погрожує відправити війська на кордон з Італією
Австрія погрожує відправити війська на кордон з Італією через мігрантів

Італія викликала посла Австрії після того, як Відень погрожував відправити війська на кордон, щоб зупинити переселення мігрантів

Прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні різко відреагував на заяви сусідів Італії у Євросоюзі через їхні дії по запобіганню появи на своїй території нелегальних мігрантів, які прибувають з Італії.

Про це повідомляє The Local.

За його словами, Рим не буде сприймати «уроків» або «загроз» з боку Австрії та інших країн Європейського Союзу щодо безпеки кордонів на тлі напруженості після кризи мігрантів.

Так він відреагував на погрозу Австрії направити на кордон з Італією війська, щоб заблокувати потік нелегальних мігрантів.

«Ми не сприймаємо уроки і ще менше ми будемо сприймати погрози, які ми чули від наших сусідів в останні дні. Ми виконуємо наш обов’язок і очікуємо, що вся Європа разом з Італією зробить те ж саме», – заявив Джентілоні.

Раніше Італія викликала посла Австрії після того, як Відень погрожував відправити війська на кордон, щоб зупинити переселення мігрантів, що прибувають до Європи через Середземне море.

Відзначимо, що Італія прийняла близько 85% з 100 тисяч мігрантів в цьому році.

Міністр закордонних справ Австрії Курц закликав Італію зупинити мігрантів від попадання на материк, зупинивши поромні послуги на островах, де вони вперше сходять на берег, заявивши, що «рятувальні місії в Середземному морі не можна розглядати як квиток в Центральну Європу»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: