Авто ОБСЄ підірвалося на Луганщині не випадково. Хуг натякнув на умисне вбивство

Авто ОБСЄ підірвалося на Луганщині не випадково. Хуг натякнув на умисне вбивство
Заступник голови Спостережної моніторингової місії ОБСЄ Александер Хуг

Підрив місії ОБСЄ на Луганщині не був нещасним випадком - міну було закладено в місці, де не має бути озброєнь.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александер Хуг, передає Еспресо.TV.

«Спрацювала, ймовірно, міна. Автомобіль вагою 4,5 тонни відкинуло на 7 метрів, від вибуху він загорівся та був повністю знищений. Двоє спостерігачів вижили, Джозеф – ні. Те, що сталося, - не нещасний випадок, а результат дії озброєння, якого там не мало бути», - сказав Хуг.

Хуг наголосив, що наразі патрулі СММ ОБСЄ змушені обмежити пересуватися тільки асфальтованими дорогами, що обмежує моніторинг у сільській місцевості.

Нагадаємо, у неділю в районі населеного пункту Пришиб на території ОРЛО підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Як повідомив чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц, один співробітник СММ ОБСЄ загинув, ще один дістав поранення. Пізніше стало відомо, що постраждали дві людини, а не одна.

Держдеп США закликав Росію використати свій вплив на бойовиків для розслідування інциденту.

Генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр повідомлив, що Організація з безпеки та співпраці в Європі почала розслідування інциденту з підривом автомобіля місії.

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном запропонував активізувати розгляд питання про розміщення на Донбасі міжнародного миротворчого контингенту під егідою ООН.

Заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг розповів, що загиблий був громадянином США, ще двоє поранених – громадяни Німеччини і Чехії.

В «ЛНР» заявили, що вибух стався через те, що автомобіль місії «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

Міністерство зовнішніх справ України впевнене, що підрив на території окупованої Росією Луганщини автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ є підтвердженням спроб Москви та її маріонеток залякати спостерігачів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: