Автомайданівці збирають мітинг проти Авакова

Автомайданівці збирають мітинг проти Авакова

Активісти у соцмережах закликають вимагати відставки Авакова

Автомайдан організовує акцію протесту з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Акція «АвакOFF» стартує у неділю, 4-го грудня, о 12.00, повідомляється на сторінці, присвячений цій події, у Facebook.

На думку організаторів події, саме Аваков є відповідальним за провал процесу атестації співробітників поліції зокрема і реформування Національної поліції та системи МВС загалом.

«Аваков не просто фактично зруйнував процес атестації своїми ручними членами комісій, що захопили в них більшість і отримали можливість приймати будь-які рішення на свою користь, даючи шанс проходити атестацію навіть найодіознішим екс-міліціонерам, він повернув та повертає зараз на керівні посади «перевірені» кадри старої системи МВС», - йдеться на сторінці.

Серед прикладів, які наводять активісти, - нещодавня спроба призначити керівником поліції Черкащини полковника Валерія Лютого, що очолював ДАІ Харкова та Харківської області, був радником мера Харкова Кернеса та мав бути звільнений за результатами атестації, набравши лише 14 балів з 60 можливих з тестування на логіку та 28 балів у тестах на профпридатність. «Окрім цього можна згадати призначення Аваковим на керівні посади таких одіозних осіб як Ілля Кива, Сергій Чеботар, Василь Паскал, Вадим Троян, Олексій Тахтай, Ігор Клименко, Ігор Купранець», - пишуть організатори.

Автомайданівці підкреслюють, що останньою краплею стала нещодавня відставка Глави Національної поліції Хатіі Деканоїдзе. «Ми чудово розуміємо, що на реформі поліції без Деканоідзе можна ставити хрест», - зазначено на сторінці.

Подробиці акції та план дій будуть організатори обіцяють оголосити вже на місці збору (Володимирський узвіз, 2).

Як відомо, Автомайдан — мобільний підрозділ Євромайдану, який складався з групи самостійних колон автомобілістів. Де-факто створений 30 листопада 2013 року. Осередки Автомайдану протягом грудня 2013 виникли у низці міст України. Серед лідерів Автомайдану - Олексій Гриценко, Сергій Хаджинов, Сергій Коба, Дмитро Булатов, Сергій Поярков.

Читайте також інтерв’ю Деканоїдзе «Главкому» «Хатія Деканоїдзе: Думаю, Ківа після мого звільнення відкрив шампанське…»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: