Автомобілі стали улюбленим знаряддям терористів – The Wall Street Journal

Автомобілі стали улюбленим знаряддям терористів – The Wall Street Journal
Фото Reuters

В Європі вчорашній теракт став уже третім подібного типу менш ніж за рік

Для здійснення теракту в Лондоні в середу було застосовано «зброю», яка все частіше використовується з цією метою останнім часом, пише The Wall Street Journal. «Це автомобіль: зазвичай він привертає мало уваги, але може вбивати зі спустошливим ефектом», - пояснються у статті.

В Європі це вже третій великий теракт подібного типу менш ніж за рік. «Автомобіль використаний для вбивства людей в ході інциденту, який влада оголосила атакою терориста або атакою, натхненної террористами», - пише видання. «Терористичне угрупування «Ісламська держава», яке взяло за себе відповідальність за кілька терактів в Європі, конкретно закликала прибічників використовувати автомобілі як знаряддя вбивства», - йдеться в статті.

Автор нагадує про події 2016 року - про наїзди на пішоходів в Ніцці 14 липня і в Берліні 19 грудня. «Ісламська держава» усвідомила смертоносний потенціал таких атак і ще активніше стала до них підбурювати», - підтверджує Рита Кац, виконавчий директор організації SITE Intel Group, що відстежує діяльність джихадистів у всьому світі.

Автомобілі стали кращим «зброєю», оскільки «люди схильні копіювати успіхи», зауважив експерт Раффаелло Пантуччі (Royal United Services Institute, Великобританія). Такі атаки траплялися і за межами Європи, пише видання: в 2014 році - в канадському Квебеку, в 2016-м - в університеті Огайо в США.

«Атаки із застосуванням автомобілів часто трапляються в Ізраїлі, в Східному Єрусалимі і на західному березі Йордану», - додає видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: