«Айдарівець», якого активісти не випускають з суду, каже, що справу проти нього замовив депутат Мельничук

«Айдарівець», якого активісти не випускають з суду, каже, що справу проти нього замовив депутат Мельничук
УНІАН

Лхоліт каже що Мельничук замовив цю справу, проплатив і військовій прокуратурі, і судді

Командир батальону «Айдар» Володимир Лихоліт заявив, що справу проти нього замовив перший командир батальйону і нинішній депутат Сергій Мельничук, повідомляє ВВС

«Справа в тому, що Мельничук замовив цю справу, проплатив і військовій прокуратурі, і судді. Захист повністю розвалив доказову базу обвинувачення і надав безліч документів, щоб мене звільнити. Також шість депутатів готові мене взяти на поруки. І це не допомогло», - сказав пан Лихоліт.

За його словами, причиною затримання стало звернення колишніх сепаратистів зі скаргою, що «айдарівці» буцімто вчинили проти них протиправні дії.

Однак, сам пан Мельничук, який також у суботу приїхав до Печерського суду, усі ці звинувачення відкинув і заявив, що у нього немає жодного конфлікту інтересів з паном Лихолітом. За його словами, він має докази, що затримані «айдарівці», буцімто, займалися «грабежем» і «вимаганням» на Луганщині. «Лихоліт і Радченко - організатори грабежу мирних жителів Луганської області, які займалися вимаганням грошей, викрадали людей, займалися порізкою військ техніки нашої, порізкою заводів і вивезенням звідти металобрухту», - сказав пан Мельничук.

Свої докази депутат пообіцяв оприлюднити на прес-конференції у понеділок.

Як відомо, у Києві нардепи, які після обрання у п'ятницю ввечері запобіжного заходу «айдарівцю» Валентину Лихоліту, не дозволили вивезти його з Печерського суду, провели ніч у приміщенні суду.

1 липня Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці колишнього начальника штабу батальйону «Айдар» Валентина Лихоліта. Після цього у будівлі суду сталася сутичка.
Активісти, які блокують вивезення Лихоліта з Печерського районного суду Києва, планують встановити на Хрещатику намет. Наразі там перебуває більше 150 осіб, очікується прибуття людей з різних районів. Точна кількість учасників акції не відома. Зараз активісти набирають волонтерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: