Азаров провів з'їзд «політичних мігрантів», які ховаються в РФ

Азаров провів з'їзд «політичних мігрантів», які ховаються в РФ
Прем'єр-втікач Микола Азаров

Прем’єр-утікач заявив, що хоче повернутися в Україну

В Росії відбувся з'їзд «Союзу політичних мігрантів та політв'язнів України», який провів колишній глава уряду України Микола Азаров, що втік до РФ під час Майдану.

Про це повідомляє «Українська правда».

«За кожним з учасників з'їзду непроста доля, їм довелося покинути батьківщину у непростих умовах, пережити тортури, знущання», - написав Азаров на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він заявив, що «лише зміна режиму призведе до виходу України з кризи».

«Ми обов'язково повернемося в країну і будемо будувати нову Україну, тому що ми знаємо, як це зробити, і вже не раз це робили», - запевнив Азаров учасників зібрання.

Як пишуть росЗМІ, делегати азарівського з’їзду визнали входження Криму до складу Росії, а також запропонували організувати Україну за конфедеративним принципом.

Інформацію про з'їзд висвітлили російські прокремлівські та пропагандистські ЗМІ, зокрема сюжети про нього зробили Вести.Ru, ТВЦ та «АнтифашистТВ».

Як відомо, у липні 2015 року екс-прем'єр-утікач Микола Азаров вирішив заснувати «Комітет порятунку України», який буде його «урядом у вигнанні». 

Під час презентації «Комітету» представили «альтернативного кандидата в президенти», яким став регіонал Володимир Олійник. Сам Азаров став «альтернативним прем'єром». Займатися економікою у Азарова буде екс-нардеп Ігор Марков, якого за часів прем'єрства Азарова позбавили мандата і посадили до в'язниці. Інформаційну підтримку віддали в руки шоумена-сепаратиста Юрія Кота. «Рятувати Україну» разом з Азаровим зголосилися й інші «діячі сепаратистського руху», як-то Олег Царьов.

У серпні ГПУ порушила кримінальну справу за фактом заяв «Комітету порятунку України».

Після та під час Революції гідності до Росії та інших країн втікла більшість високопопосадовців уряду Азарова-Януковича, на чолі з  ними. Зокрема, з території України виїхали фінансист «сім'ї» Януковича Сергій Курченко, екс-міністр МВС Віталій Захарченко, екс-глава Міноборони Павло Лебедєв, екс-міністр юстиції Олена Лукаш (яка згодом повернулася), екс-глава зовнішньої розвідки Григорій Ілляшов (чоловік Лукаш), екс-глава СБУ Олександр Якименко, екс-перший заступник голови АП Андрій Портнов, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та екс-перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, екс-міністр освіти Дмитро Табачник. Згодом з країни втік екс-глава Міненерговугілля Едуард Ставицький, який оселився в Ізраїлі.

Окрім того, за даними ЗМІ, до РФ виїхало близько 5 тисяч українських чиновників та їхніх родичів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: