Бальцерович розповів, завдяки чому Україна уникла економічного краху

Бальцерович розповів, завдяки чому Україна уникла економічного краху

Реформатор наголосив, що два роки тому в Україні була дуже важка економічна ситуація через «спадщину» Януковича і економічну агресію Росії

Співголови Групи стратегічних радників з підтримки реформ - один із авторів польських реформ Лешек Бальцерович вважає, що завдяки політиці Уряду Арсенія Яценюка Україна уникла економічного краху.

Бальцерович і колишній міністр фінансів Словаччини Іван Міклош зустрілися з представниками партії «Народний фронт» під час засідання фракції в понеділок, 17 жовтня.

Після зустрічі Лешек Бальцерович в інтерв'ю журналістам наголосив, що два роки тому в Україні була дуже важка економічна ситуація через «спадщину» Януковича і економічну агресію Росії: «Те, що була введена заборона експорту України до Росії, - це був великий удар, який викликав рецесію. І в цих важких обставинах була загроза краху і бюджету, і банківської системи. І завдяки політиці Уряду Арсенія Яценюка цей крах не стався».

«Було важко, я знаю, це було важко. І через удар Росії, і спадщину економіки. А тепер в цьому році починається повільне економічне зростання, яке може бути і повинно бути укріплене реформами, які не є болючими для суспільства», - сказав він.

Він навів приклад демонополізації і приватизації, продовження реформи газового сектора. Ці реформи, за словами Лешека Бальцеровича, «болючі для деяких груп інтересів, які захищають свої привілеї»: «Не треба дозволяти їм це робити».

«Найголовніше - що почалося економічне зростання. Воно потребує зміцнення - зміцнення шляхом реформ, які не болючі для суспільства», - додав Лешек Бальцерович.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: