Батальйони НАТО на кордонах із РФ розгорнуть до літа 2017 року, - Столтенберг

Під час зустрічі багато інших членів НАТО підтвердили свою участь у розгортанні цих формувань

Батальйони НАТО у Східній Європі розгорнуть до літа 2017 року, повідомив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ після завершення зустрічі міністрів оборони країн-членів у Брюсселі.

«Батальйони розгорнуть до літа. Сьогодні так багато країн зробили чіткі заяви щодо виділення своїх контингентів – це будуть потужні багатонаціональні батальйони. Це будуть посилені батальйони, тобто вони зможуть надіслати чіткі сигнали», – сказав Столтенберґ.

За його словами, Албанія, Італія, Польща та Словенія візьмуть участь у підрозділі під керівництвом Канади, що розгорнуть на території Латвії; Бельгія, Хорватія, Франція, Люксембург, Норвегія та Нідерланди – у підрозділі під керівництвом Німеччини у Литві; Данія і Франція – у британському батальйоні в Естонії; Румунія і Велика Британія приєднаються до батальйону США, що розміститься у Польщі.

«Наші підрозділі будуть справді багатонаціональними», – додав Єнс Столтенберґ.

Міністри оборони країн НАТО 26-27 жовтня збираються на зустріч у штаб-квартирі альянсу, де вони вислухають бачення роботи чотирьох батальйонів, які з нового року будуть розміщені у країнах, розташованих на кордонах із Росією, і якими керуватимуть, відповідно, Канада, Німеччина, Велика Британія і США. Голови оборонних відомств проаналізують, як посилити свою присутність у басейні Чорного моря і способи боротьби із кібернетичними загрозами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: