«Батьківщина» «забула» вказати у фінзвіті 32 млн грн витрат на намети

«Батьківщина» «забула» вказати у фінзвіті 32 млн грн витрат на намети

Утримання одного намета коштувало 800 грн на день, однак звідки політсила взяла кошти - невідомо

Кілька місяців по всій країні стояли намети з символікою партії «Батьківщина» і агітатори, по дві-три особи, у брендованих жилетках збирали підписи на продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Однак у фінансовому звіті політ сили про ці витрати немає згадки, йдеться у статті «Главкома» «Інакше вони не можуть. Що політичні партії приховують у своїх фінансових звітах».

За неофіційною інформацією, утримання одного намета коштувало 800 грн на день. Далі арифметика проста: 800 грн множимо на 65 наметів і на 30 днів = 1,6 млн на місяць.

У НАЗК у відповіді на запит зазначили: «… За наявності у вас інформації про порушення законодавства у сфері політичних партій просимо надати Національному агентству таку інформацію з додаванням документів, які підтверджують такі факти». «Це при тому, що один із наметів партії «Батьківщина» довгий час знаходився за 20 метрів до центрального входу в приміщення НАЗК», - йдеться у статті.

Активісти коаліції «Гроші партій – під контролем» зробили запити по всіх областях та виявили, що такі намети стояли майже в усіх містах та містечках країни. За приблизними підрахунками – понад 1 тис. наметів упродовж 40 днів. Лише ця акція коштувала кілька мільйонів гривень, які невідь-хто дав партії. І головне – за що? Ось скріншоти листів, які отримано:

_2_02

5_02

Полтава

6_01

Хмельницький

7_01_01

8_03_1

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Інакше вони не можуть. Що політичні партії приховують у своїх фінансових звітах»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: