Березюк: Мери відмовляють Садовому у допомозі, бо бояться, що у них зроблять те саме, що у Львові

Березюк: Мери відмовляють Садовому у допомозі, бо бояться, що у них зроблять те саме, що у Львові
Олег Березюк голодує під вікнами президента

Березюк заявив, що міста сьогодні отримали конкретні вказівки і погрози від державних, правоохоронних органів не брати сміття

Соратник Садового, лідер фракції «Самопоміч» у парламенті, нардеп Олег Березюк в інтерв'ю «Главкому» заявив, що львівська влада шукала альтернативу Грибовицькому сміттєзвалищу, але альтернатива була знищена правоохоронними органами шляхом шантажів мерів, які просто бояться, що з ними таке саме зроблять, як зі Львовом

«Усе залежить від президента і прем’єр-міністра. Рік вже тривають ці знущання над людьми (сміттєвий колапс у Львові. - «Главком»), рік тривають особисті й неособисті розмови і з одним, і з другим. Ситуація не покращується, а погіршується. Вони використовують деспотичний інструмент знущання з простих людей у політичній боротьбі, це переходить усі межі. Коли я востаннє був у Львові, говорив із людьми, бачив, що вони страждають. А прем’єр на Кабміні у той же час говорить відверту неправду», - заявив Березюк.

Він зазначив, що влада створила таку ситуацію,  коли ніхто не може вирішити цю проблему самотужки.

«Держава має захищати людей, а не навпаки. А вони створили таку ситуацію, коли ніхто не може вирішити цю проблему самотужки. На це просто немає фізичних повноважень», - підкреслив нардеп.

Березюк заявив, що міста сьогодні отримали конкретні вказівки і погрози від державних, правоохоронних органів не брати сміття.

«І це триває вже кілька місяців. Львів вижив тільки тому, що з поваги до мера міста і до львів’ян мери інших міст брали це сміття. Але це має бути рішення сьогодні вже Ради національної безпеки і оборони, це має бути рішення щодо надзвичайної ситуації, до якої призвела бездіяльність влади. З подання Генпрокуратури суд заборонив використання єдиного сміттєзвалища для Львова і околиць. Після пожежі його використовувати заборонили. Хоча, нагадаю, на самому початку МНСники сказали, що то був підпал. Але потім крутили якісь експертизи», - пояснив соратник мера Львова.

За його словами, у Садового є сотні листів, де офіційно відмовлено в допомозі у вивезенні сміття.

«Але було б по-інакшому. Та окей, ви це закриваєте. Без проблем, ви - влада. Але давайте альтернативні можливості. Більш того, Львів і сам шукав альтернативу, за власні гроші. Альтернатива була знищена правоохоронними органами шляхом шантажів мерів, які просто бояться, що з ними таке саме зроблять, як зі Львовом. У нас є сотні листів, де нам офіційно відмовлено в допомозі. Я не буду називати мерів, які з поваги до Садового, до мене, до львів’ян чесно зізналися, чому вони не можуть цього робити», - резюмував нардеп.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства «Збиранка». Восени 2016 року Львівський окружний адміністративний суд постановив припинити експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища.

Раніше повідомлялося, що 19 червня лідер фракції «Самопоміч» у парламенті Олег Березюк оголосив голодування через ситуацію зі сміттям у Львові. Сьогодні віце-спікер парламенту Оксана Сироїд заявила, що приєднується до голодування свого однопартійця Олега Березюка.

20 червня Садовий поїхав до Миколаєва (Львівської області), щоб зустрітися з мером міста Андрієм Щебелем та депутатами фракції «Самопоміч», аби спробувати домовитися про прийом львівського сміття. 

Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий визнав свою провину в тому, що зараз місто перебуває у критичному стані через сміття.

Вчора також стало відомо, що у Львові, з огляду на накопичення сміття та підвищення температури повітря, надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій.

Як повідомлялося, станом на 18 червня у Львові назбиралося понад 8,5 тис. т  відходів, які нікуди вивезти.

Нагадаємо також, що 12 червня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Читайте також матеріал Олег Березюк: Президент і прем’єр побачили cвіжі рейтинги, і сміттєва проблема знову загострилась

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: