Беркутівців, яких підозрюють у розгоні Майдану, усунули від служби

Беркутівців, яких підозрюють у розгоні Майдану, усунули від служби

Стосовно шістьох беркутівців обрано запобіжний захід – утримання під вартою або домашній арешт

Бійців «Беркута», яких підозрюють у злочинах під час Революції гідності, на час розслідування усунули від служби. Про це повідомили у прес-службі МВС України.

Національною поліцією було відправлено листа до Генеральної прокуратури, у якому йдеться про надання інформації щодо процесуального статусу поліцейських у кримінальних провадженнях з приводу скоєння злочинів стосовно учасників Революції гідності, зокрема стосовно тих працівників поліції, які на той час проходили службу в підрозділах міліції «Беркут».

ГПУ надала інформацію щодо 13 таких осіб, які перебували на той час на службі. Шістьом працівникам обрано запобіжний захід – утримання під вартою або домашній арешт. Крім цього, ще відносно чотирьох екс-беркутівців міра запобіжного заходу не обиралася.

Проте керівництвом Національної поліції усіх 13 осіб усунуто від виконання службових обов’язків, вони чекають на рішення суду.

За результатами розслідування кримінальних проваджень, через механізм, передбачений законом, питання щодо подальшого проходження ними служби в Національній поліції буде розглянуто атестаційною та поліцейською комісіями.

Як повідомлялось, екс-президент Віктор Янукович заявив, що спецпідрозділ «Беркут» перевищив свої повноваження при розгоні Євромайдану 30 листопада 2013 року. Про це він заявив під час відеодопиту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: