Bild: Як кремлівські пропагандисти побачили зброю критиків Путіна у... спіннері

Bild: Як кремлівські пропагандисти побачили зброю критиків Путіна у... спіннері

Німецькі ЗМІ: Москва побачила теорію змови у... фіджетах

Модну іграшку – спіннер - ось уже кілька місяців обожнюють діти по всьому світі, пише Bild. Росії подібний ажіотаж не подобається: деякі вбачають у новомодному фіджеті теорію змови.

«По всьому світу ідіти захоплено крутять спіннер, тренуючи спритність пальців. У російської влади, проте, закралася підозра, що за невинною іграшкою стоять темні сили», - пише видання.

У статті йдеться - як заявляють автори сюжету на телеканалі «Росія 24», спіннер нібито вводить свого володаря в стан, аналогічний «гіпнозу», і «має негативний ефект на психіку», роблячи людей сприйнятливими до маніпуляцій ззовні.

Ця думка, йдеться в статті, вже встигла розвинутися в теорію змови. Журналісти російського телеканалу перетворили фіджет на зброю критиків режиму, натякаючи, що не випадково ця іграшка продавалася на мітингах опозиції.

«І ось вже Росспоживнагляд заявляє про необхідність перевірки, чи не завдає використання спиннер шкоди дитячому здоров'ю. У соцмережах вже жартують над подібними заявами, повідомляє кореспондент і цитує стенд-ап коміка Юрія Хованського, який через Twitter запитав, яким чином влада збирається тестувати спиннер: «Невже для цього тисяча дітей повинні крутити спіннер тисячу годин?», - пише видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: