Білий дім декілька місяців проводив переговори з КНДР – ЗМІ

Білий дім декілька місяців проводив переговори з КНДР – ЗМІ
Білий дім

За інформацією ЗМІ, представники США мають зворотний канал зв'язку із Північною Кореєю

Білий дім протягом декількох місяців вів дипломатичні переговори з КНДР, повідомляє Associated Press із посиланням на джерела, знайомі з ходом переговорів.

За цими даними, представники США мають зворотний канал зв'язку із КНДР, за яким у червні сторони обговорювали звільнення студента американського університету та інших ув'язнених у Північній Кореї.

Чи використовується цей канал зв'язку зараз, видання не уточнює, проте воно зазначає, що в сеансах зв'язку, що вже відбулися, брали участь спецпредставник США з питань політики щодо Північної Кореї Джозеф Юн і високопоставлений північнокорейський дипломат в ООН Пак Сон Іль.

Як раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея стикнеться з «вогнем і люттю», якщо надумає загрожувати Штатам. У відповідь Пхеньян пригрозив ракетним ударом по острову Гуам, де розташована база ВПС США.

Глава Пентагону також пригрозив Північній Кореї кінцем режиму.

Канцлер Німеччина Ангела Меркель розкритикувала Трампа за «ескалацію риторики.

Нагадаємо, уряд КНДР заявив про відмову проводити ядерне роззброєння до тих пір, поки від Сполучених Штатів перестане виходити «ядерна загроза і ворожість».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: