Білий дім заперечив твердження Трампа про фальсифікації на користь Клінтон

Білий дім заперечив твердження Трампа про фальсифікації на користь Клінтон

Трамп назвав мільйони голосів за Клінтон незаконними

У США в Білому домі заперечили твердження обраного майбутнього президента, республіканця Дональда Трампа про фальсифікації на мільйони голосів на президентських виборах, що пішли на користь його суперниці, демократці Гілларі Клінтон.

Як заявив речник Білого дому Джош Ернест, об’єктивним фактом є те, що не існує ніяких доказів, що підтвердили б таку заяву.

У неділю Трамп заявив у твітері, що, крім перемоги за американською системою непрямих виборів через колегію виборників, він так само «переміг і в загальнонародному голосуванні, якщо відняти мільйони людей, що голосували незаконно».

В суботу Трамп жорстко розкритикував Стайн за спробу здійснити перерахунок голосів. Він заявив, що кандидат від «зелених» намагається зробити це з метою наживи і розраховує привласнити частину коштів, зібраних для проведення перевірки.

У п'ятницю Стайн офіційно подала петицію про проведення перерахунку голосів на виборах президента в штаті Вісконсін. Вона також має намір домагатися цього в Мічигані і Пенсільванії. У всіх трьох штатах Трамп здобув перемогу над кандидатом від демократів Гілларі Клінтон з мінімальною перевагою.

У суботу адвокат Марк Еліас, який був юристом в передвиборному штабі Клінтон, заявив, що помічники екс-кандидата від демократів готові взяти участь в перевірках у всіх трьох штатах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: