Білорусь заборонила ввезення свиней та м'яса з України

Білорусь заборонила ввезення свиней та м'яса з України
Африканська чума свиней

Заборона також поширюється на м'ясо диких кабанів, мисливські трофеї, корми та кормові добавки для тварин рослинного і тваринного походження

Білорусь заборонила ввезення свинини і кормів із Черкаської та Рівненської областей через виявлення в цих регіонах вірусу африканської чуми свиней (АЧС). Про це йдеться в указі департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства і продовольства Білорусі від 28 листопада.

«Необхідно вжити додаткових заходів із недопущення ввезення на територію Республіки Білорусь з Черкаської та Рівненської областей України живих свиней, свинини і продуктів її переробки, шкіряної, рогокопитної і кишкової сировини, щетини», – сказано в документі.

Заборона також поширюється на м'ясо диких кабанів, мисливські трофеї, корми та кормові добавки для тварин рослинного і тваринного походження, вживане обладнання для транспортування свиней і сировини (продукції) тваринного походження, утримання, забою і оброблення свиней, а також на корми для кішок і собак, які не пройшли термічну обробку.

Аналогічні обмеження було запроваджено стосовно Київської області з 9 листопада, Полтавської області – з 26 жовтня, Харківської області – з 5 вересня, Чернівецької – з 9 вересня, Вінницької, Волинської, Одеської, Миколаївської та Сумської областей – у серпні.

Згідно з інформацією на сайті відомства, подібні обмеження були введені ще в лютому на ввезення цієї продукції з анексованого Росією Криму, а також із Житомирської області, у березні – стосовно Кіровоградської області, у травні – стосовно Хмельницької області.

Варто зазначити, що Україна експортує вельми незначні обсяги свинини – лише окремі підприємства (компанія KSG Agro, Дніпропетровська область) постачає певну кількість живих свиней до Грузії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: